Lamine Parke Hakkında


 
lamine parke papel kalınlığı 

lamine parkede önemli olan lamine parkenin papel kalınlığıdır,lamine parkenin kalınlık derecesi ilerki yıllarda lamine parkenin sistre cila yapılabilmesinden çok büyük önem taşımaktadır.

lamine parke de kilitli sistem özelliği

kilitli lamine parkeler tutkal gerektirmeyen bir yapıya sahiptir. Birleşim noktaları en güçlü baskıya dahi dayanıklı olduğu için istediğiniz taktirde sökülüp takılabilir. Parkenizi sökme nedenlerinizden biri ise çizilen bir lamine parke plakası olabilir yapıştırmalı sistem lamine parkelerde bu işlem daha uğraştırıcı olabilir.

lamine parke fiyatları 

lamine parke fiyatları,meşe lamine parke,19 euro,sapelli lamine parke,29 euro,merbau lamine parke,29 euro,dişbudak lamine parke 26 euro,iroko lamine parke,28 euro,verilen lamine parke fiyatları tamamen bilgi amaçlıdır. 

lamine parke & lamine parke arasındaki fiyat farkının sebebi

lamine parkeler 3 katmanlı ağaçtan oluşur,lamine parkelerde en üst kısımdaki genelde 2.2, 2.5 mm papel kalınlıkları, ağaç özüdür, lamine parkedeki fiyat farklılığının sebebi laminat parkede kullanılan hdf maliyetinin masife göre daha ucuz olmasıdır, lamine parke tamamen doğal bir ürün olup laminat parkede üstünde yürüdüğünüz zamanlarda çıkan sesin lamine parkede daha tok bir ses çıkmasıdır. 

lamine parke de açık renkleri tanıyalım 

lamine parkede kullanılan renk ağacın kendi orgınal rengidir,açık lamine parke renkleri,kayın rengi,akçaağaç lamine parke,meşe lamine parke,beyazlatılmış meşe lamine,dişbudak lamine renklerini tercih edebilirsiniz koyu renk mobilyalarınızla kullanabilirsiniz.

lamine parke de koyu renkleri tanıyalım

lamine parkede koyu renklere gelince,merbau lamine parke,sapelli lamine parke,jatoba lamine parke,kiraz lamine parke renklerini açık renk duvar boyalarıyla açık renk mobilyalarla istediğiniz rengi belki kapılarınızlada uyum sağlayacak seçilde seçim yaparsanız iyi bir sonuç almamanız için bir neden kalmayacaktır.

sapelli lamine parke 

sapelli lamine parkeler koyu bir rengi olduğu gibi lamine parke çeşitleri arasında m2 satışı en çok olan ürünlerden biridir,eşşiz dokusuyla her çeşit klasik modern dekorasyonlarda kullanılabilir.

beyazlatılmış meşe rengi lamine parke 

beyazlatılmış meşe rengi wenge mobilya ile mükemmel uyum sağlamaktadır,parkede farklılık arayanlar için üretilen bu renk koyu renkler ile sağladığı muthiş uyumun yanında evinizde doğal ahşabı tamamen hissetmenize sağlayacaktır. 

akçaağaç lamine parke 

lamine parkeler arasındaki açık renklerden birisi akçaağaçtır,bu lamine parke rengini genellikle işyerinde tercih edebilirsiniz,genelikle ofis,alışveriş merkezlerinde kullanılan bu lamine,düzenli temizlendiği taktirde mükemmel görünümü sayesinde zemindeki doğal güzelliği yaşamınızı sağlar.

lamine parke genel bilgiler,lamine parke

Parke levhalarını orjinal paketleri içerisinde saklayınız ve ancak onları kullanmadan önce açınız.
İşe başlamadan önce kullanım talimatlarını okuyunuz. Uygulama yapılacak yüzey kuru, düz ve sert olmalıdır. Polyester köpük kullanacaksanız lütfen bu ürün için kullanım kullanım talimatlarını okuyunuz. Döşeme talimatlarına göre zemini kontrol ediniz. Odadaki bağıl nem oranı %60’ı geçmemelidir.
İşe başlamadan önce parke levhalarının ve uygulama yapılacak alanın oda sıcaklığına ulaşması beklenmelidir. 

lamine parke döşeme öncesi hazırlık

Zemin çeşitli tiplerde betondan oluşabilir. Gerekli olduğu durumlarda (örneğin alt katta bir havuzun olduğu salon gibi yerlerde) 2 mm kalınlığında bir polyetilen folyo döşenerek zeminden ahşaba rutubet sızması önlenebilir. Bu folyonun kenarları parke zeminin dış kenarlarını 200 mm aşmamalıdır. Eğer zeminde bağıl rutubet %90’ı aşarsa döşeme işi başlatılmamalıdır. Ahşap zeminin sıcaklığa ve rutubete bağlı olarak genleşmesi ve daralması nedeniyle duvarlar, sütunlar ve kapı çerçeveleri ile parke zemin arasına 10 mm’lik bir aralık bırakılmalıdır. Eğer geniş bir yüzey döşenecekse, bu boşluk miktarı şu şekilde hesaplanmalıdır: Genişlik boyunca her bir metre için 1,5 mm aralık bırakılmalıdır. Eğer hatalı bir levha ile karşılaşırsanız lütfen hemen atmayın bu parça yedek bir parça olarak kullanılabilir yada distribütörünüz tarafından dağiştirilecektir. 

lamine parke de önemli özellikler 

Kapı girişlerinde parkenin daha az kirlenmesi için lütfen girişte ve çıkışta paspas kullanın. Parkenin çizilmemesi için mobilya ayaklarında lastik yada kalın kumaştan, koruyucu tabakalar kullanın. Ahşap zeminler iklime bağlı olarak genleşebilir yada daralabilirler. İklimin parke üzerindeki olası zararını önlemek için normal oda sıcaklığı seviyesi sağlanmalı ve bağıl rutubet oranının %30-60 seviyesinde bulunmasına özen gösterilmelidir. Bazı ağaç türleri, örneğin kayın ve akçaağaç, iklim şartlarındaki değişikliklere daha duyarlıdırlar. 

lamine parke temizliği 


Eğer parke yüzeyini her gün temizlemek istiyorsanız, kuru bir temizleme yöntemini kullanınız. Örneğin elektrikli süpürge gibi. Parke zemini asla çok ıslak olmamalıdır. Eğer ıslaklık bir dakikadan fazla olursa zeminde hasar oluşabilir. Eğer zemine su dökülürse lütfen zemini kurulayın. Zemin eğer kayın yada akçaağaç ise buna daha fazla dikkat edin, çünkü bu türler neme karşı daha duyarlıdırlar. Zemin sadece çok kirli ise ıslak bir temizlik yöntemi uygulayın. Kuru bir temizlik yöntemi ile düzenli olarak temizlik yaparsanız, zeminde oluşabilecek olan olası ayrıklarda kir oluşumunu engelleyebilirsiniz. Çok sık uygulanacak ıslak temizlik faydadan çok lamine parkenize zarar vermektedir.. 

lamine parke de lekeler ve lekelerin çıkarılması 

Bazı kalıcı lekeler aşağıdaki tabloda yer alan temizleme yöntemleri ile giderilebilirler. Daha etkili leke çıkarma yöntemleri uygulanırkan dikkatli olunmalıdır. Zira bunlar cilaya zarar verebilirler. 
Asfalt plastik, ayakkabı boyası: Sıcak suda seyreltilmiş alkol, petrol eteri yada benzeri bir madde. 
Kurumuş çikolata, yağ lekesi, Pastel boya, ruj: Sıcak suda seyreltilmiş alkol

Mum, sakız: Buz ile dondurulmuş tüp ile soğutulduktan sonra dikkatlice silinmelidir.

lamine parke de cilalama ve lamine parke de cilalanın çıkarılması 

Ahşap lamine parke son kat cilasını üretim hattında aldığı için döşendikten sonra tekrar cilalanması gerekmez eğer aşırı kullanım sonucu aşınmalar oluşursa parke tekrar cilalanabilir. Bu işlem hava sıcaklığı 13 Cº’nin altına düştüğü zamanlarda başlatılmamalıdır. Eğer yüzey daha önceden wax zemin cilası yada benzeri bir madde ile silinmiş ise cilalama işlemi yapılmamalıdır. Bu tip zeminlerde önce sistireleme yapılmalı ve cilalama işlemi daha sonra yapılmalıdır. En iyi sonucu elde etmek için bir cilalama silindiri kullanın. Her zaman profesyonel bir uygulamacıdan tavsiye alın

lamine parke montajı ve uygulama teknikleri 


Lamine parke montajı, yüzer sistem ve yapıştırma sistem olmak üzere 2 şekilde uygulanır.
Öncelikle montaj yapılacak mekan ve zeminlerde alt yapının uygun olması gerekir. Bunun için, zeminde var olan pürüz ve rutubetin belirlenen oranda giderilmesi sağlanır.

lamine parke yüzer sistem uygulama bilgileri 

3 katmanlı lamine parkede uygulanabilen sistemdir tabanı düz olan ahşap veya beton zemin üzerine kolaylıkla uygulanabilir.

1) Uygun alt yapı oluşturulduktan sonra montajı yapılacak zemine ses ve ısı yalıtımını sağlayan kabron veya alüminyum folyo serilir.
2) Döşemeye duvar köşelerinden başlayarak, montaj yapılacak levhanın her iki dişi zıvana tarafı duvara gelecek şekilde zemine yerleştirilir. Duvarla parke arasında, çalışma payı için gerekli olan 10-13 mm mesafe bırakılacak şekilde küçük tahta takozlar konulur.
3) Montjı yapılacak levhanın dişi zıvana tarafına tutkal sürülerek diğer levhanın alın kısmındaki erkek zıvanasıyla birleştirme yapılır.
4) Levhaların birbirine tam geçmelerini sağlamak için, erkek zıvanasına takoz konarak sağlamlaştırılır ve tutkalın taşması sağlanır.
5) Aynı işlem parkenin uzuntarafına da uygulanarak birleştirme işlemi tamamlanır. Tutkal kuruduktan sonra spatulayla kazınarak, nemli bezle temizliği yapılabilir.
6) Döşeme işlemi yapılırken, manivela kullanarak plakaların sıkıştırılması ve tutkal kuruyana kadar çıkartılmaması gerekir.
7) Tüm alanda montaj işlemi bittikten sonra manivela ve kenardaki takozlar çıkarılarak, kalan açık kısımların kapatılması için uygun süpürgelik duvara monte edilir. Süpürgelikler kesinlikle duvara monte edilmemelidir. 


lamine parke yapıştırma sistem uygulama

2 katmanlı lamine parkenin uygun olan beton veya ahşap zemine alttan yapıştırılmasıyla uygulanan sistemdir. Uygun görüldüğünde 3 katmanlı lamine parkede de yapıştırma sistem uygulanabilir.
Yapıştırma işlemi formaldehid içermeyen çift kompenantlı tutkal kullanarak yapılmalıdır. Montaj işlemi tamamlandıktan sonra 24-48saat süre ile parke üzerine basılmamalı ve eşya konulmamalıdır.

lamine parke temizlik & bakım 
Lamine ve diğer ahşap parkelerde temizlik yapılırken çamaşır suyu v.b kimyasal çözücüler kullanılmamalıdır.
Elektrikli süpürge kullanılmalı ve nemli bezle silinmelidir. Bunun yanında ahşap koruyucu olarak tavsiye edilen bakım ürünleride kullanarak temizlik yapılabilir.
Lamine parkenin doğal ve canlı bir malzeme olduğu gözönünde bulundurularak çalışmaya karşı mevsim değişikliklerinden kaynaklanan ısı ve rutubet dengesi sağlanmalıdır. (ısı:20-25Cº Nem: %40-60)
Çalışmaya karşı özellikle ağır mobilyaların altında ayak olması gerekir. Çizilmeye ve darbeye karşı ayakların altına plastik ve keçe gibi koruyucu madde koyarak parkeyle teması engellenmelidir.

lamine parke & masif parke arasındaki farklılıklar 
Lamine parkede cila, sistre gibi düzeltme imkanları sınırlıdır. Türkiye şartlarında üç yılda bir sistre yapılırsa en fazla üç kez sistre yaptırabilirsiniz. Buna göre lamine parkenin kullanma süresi ortalama 10 yıldır. Bu rakamın markalara ve kalitelere göre değişebileceğini unutmayın. Ahşap parkeler ise çok daha uzun yıllar kullanılmaya uygundur. Çok daha rahat cila ve sistre yapılabilir. 

3 KATMANLI LAMİNE PARKE
Alt Katman:
Lamine parkenin en alt katmanı huş, spurus ve çam gibi yumuşak ağaçlardan oluşan 2 mm kalınlığında ve tek parça halinde, orta katmana dik, masif üst katmanla aynı yönde yapıştırılarak üretilir. Bu katman taşıyıcı özelliğe sahip olup parkenin çalışmasını engeller.

Orta Katman:
Köknar gibi ibreli ağaçlardan oluşan 9 mm kalınlığındaki küçük lataların, alt ve üst katmana dik yönde dilimlenerek yapıştırılmasıyla üretilen bu katman, parkenin dengesini ve dönmeye karşı direncini sağlar.

Üst Katman:
Bu katman, 3 - 4 - 5 mm nominal kalınlıkta olup kaliteli sert ağaçlardan üretilen, ezilmeye ve çizilmeye karşı U.V sistem ile 7 kat cilalanmış, aynı zamanda sistre ile yenilenebilen ve parkeye esas görünümü veren masif üst katmandır.

2 KATMANLI LAMİNE PARKE

Alt Katman:
Huş ve benzeri yumuşak ağaçlardan imal edilen, küçük lataların dik şekilde enine ve boyuna yönde birbirine yapıştırılarak 9 mm kalınlıkta kontrplak levha haline getirilmesiyle oluşan, parkenin dönmeye karşı direncini arttıran ve dengeyi sağlayan taşıyıcı katmandır.

Üst Katman:
4 - 6 mm nominal kalınlıkta olup, parkeye esas görünümü kazandıran, kaliteli sert ağaçlardan üretilen, ezilmeye ve çizilmeye karşı U.V sistem ile 7 kat cilalanmış, sistre edilebilen masif üst katmandır.

Lamine parke kaliteli, uzun ömürlü ve doğal bir döşeme malzemesidir. Her türden kullanıcının isteklerini karşılayabilecek kapasitede olan bu ürün geleneksel zemin kaplamalarından aşağıdaki avantajlarıyla ayrılır:

KULLANIMA HAZIRDIR
Lamine parkeler paketlerinden cilası bitmiş ve kullanıma hazır olarak çıkar. Her parke parçası diğer parçalara uyması için özel girinti ve çıkıntılara sahiptir. Bu yüzden lamine parkeler hızla döşenir, döşendikten sonra ayrıca cilalanmaları geremediğinden de hemen kullanılmaya başlanabilir. 

ÇEVREYE UYUMLU VE ESNEK BİR MALZEMEDİR. 
Lamine parke, kullanılacağı mekâna yüzer sistemle döşenir. Bu sistem ağacın doğal hareketine izin vererek mevsim değişiklikleri ve ısı farklarından dolayı döşemenizde çatlama ve açılma olmasını engeller.

DOĞALDIR
Hızlı döşenen diğer tür zemin kaplamalarının aksine lamine parkeler doğal ahşap malzeme kullanılarak üretilir. Lamine parke kullanılan mekânlarda elde edilen görüntü seçilen ağacın %100 doğal görüntüsüdür.

DAYANIKLIDIR
Lamine parke yüzeylerine 6 ila 7 kat UV kürlenmeli cila uygulanmıştır. Bilinen en dayanıklı cilalardan birisi olan bu madde yer döşemesinin uzun süre güzel görüntüsünü ve dayanıklılığını korumasını sağlar.

UZUN ÖMÜRLÜDÜR ve YENİLENEBİLİR
Lamine yer döşemesi sistre tabir edilen bir onarım işlemiyle zaman içerisinde yüzeyinde meydana gelebilecek bozulma ve yıpranmalardan arındırılabilir. 4 defaya kadar sistre kabul edebilen bir ürün olan lamine parkenin tıpkı güzel bir mobilya takımı gibi zaman geçtikçe değeri artar ve bakımı doğru yapıldığında bir ömür boyunca kullanılabilir.

Üst Tabaka : 

Parkenin üretildiği ağacın güzelliği, cilası ve kalitesi bu bölümden açıkça belli olur. Bu tabakadaki ağacın, mutlaka doğal ortamda büyümüş yaşlı ağaçlardan üretilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde, plantasyonlarda suni olarak üretilen ağaçlar bu tabakada kullanılırsa, ezilme ve çizilme oranı artar. Tabakanın cilası, 5-8 kat arası ultraviole ile sertleştirilmiş ipekmat ciladır. Üst tabaka boyuna lamine edilmiştir.