İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili Bilgi-Belge Talebi Hakkında Duyuru

  İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgi-belge talebi hakkında duyuru

 



SAYI : 2020/1347                                                                                                    04/02/2020

KONU : İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili
bilgi-belge talebi hk.





6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 23. maddesinin 2. bendinde; “Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezlen, iş hanları, sanayi bölgeleri veya siteleri gibi yerlerde, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki koordinasyon yönetim tarafından sağlanır. Yönetim, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden diğer işyerlerini etkileyecek tehlikeler hususunda gerekli tedbirleri almaları için işverenleri uyarır. Bu uyarılara uymayan işverenleri Bakanlığa bildirir denilmektedir.

Bu doğrultuda, Yönetiminizi kapsayan İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili; Risk Değerlendirme Raporu, Acil Durum Eylem Planı, Personellerin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikaları, Tüm İş Ekipmanlarının (Forklift, transpalet, çeşitli vinç tipleri, yürüyen merdiven ve bantlar, araç kaldırma lifti, çeşitli hidrolik ve mekanik kaldırıcılar, inşaat makinaları kaldırma-iletme makinaları, caraskal, yük ve insan asansörleri vb.) Yıllık Periyodik Kontrol Raporları, Basınçlı Ekipmanların (her türlü hava kompresörleri, buhar kazanları, kızgın yağ kazanları, kaynak jeneratörü, elektrik jeneratörü, buhar jeneratörü, hidroforlar, genleşme tankı, dikişli-dikişsiz tüpler, sıvılaştırılmış yerüstü ve yer altı tankları, kriyojenik tanklar, asetilen tüpleri ve tehlikeli sıvıların bulunduğu tank ve depolar, tüm basınçlı kaplar vb.) Yıllık Periyodik Kontrol Raporları, Elektrik ve Topraklama Tesisatı Yıllık Periyodik Kontrol Raporları ve Yangın ve Tahliye Tatbikat Raporlarının birer nüshalarının yönetiminizce tedarik edilerek, is bu yazımızın tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde İVEDİLİKLE tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir. Aksi halde, 6331 sayılı kanunun 26.maddesinin j bendinde ve 23.maddesinin 2.fıkrasında belirtilen bildirim yükümlülüklerini yerine getirmeyen yönetimlere, idari para cezası uygulanacağı belirtilmektedir.

Sınırlarınız içerisinde bulunan üye işyerlerine, kanunun 23.maddesinde belirtildiği şekilde gerekli tedbirleri almaları hususunda, tarafınızca ivedilikle tebligatların yapılması ve bu tebligatlara uymayan işverenleri de T.C.Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bildirmeniz hususunda,



Mahmut Mustafa AYDIN
Yönetim Kurulu Başkanı



bilgi ve gereğini rica ederiz. Saygılarımızla,



CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More articles ―

 

Olağanüstü Genel Kurul Çağrısı

 

Sayın Kat Maliki,

İkitelli Keresteciler Sitesi Kat Malikleri Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 02.10.2024 Çarşamba günü saat 14:00’de Kooperatifin İkitelli’deki İdare Binası 2. kat Toplantı Salonunda, çoğunluk sağlanamazsa 09.10.2024 Çarşamba günü aynı yer ve saatte aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere yapılacaktır.

Toplantıya katılmanızı, mümkün olmadığı takdirde, vekâlet yolu ile temsil edilmenizi önemle rica ederiz. Saygılarımızla.

Yönetim Kurulu

GÜNDEM

1- Yoklama ve açılış

2- Başkanlık Divanı seçimi, saygı duruşu

3- Sitedeki binalarımızda depreme hazırlık ile ilgili önlemlerin alınması çerçevesinde depreme dayanıklılık testlerinin yapılması konusunun görüşülmesi, bu testlerin yapılmasına karar verilmesi halinde yapılacak ödeme ile ilgili bütçenin görüşülmesi ve karar verilmesi

4- Dilekler ve kapanış

VEKALETNAME

İkitelli Keresteciler Sitesinin 2024 yılı olağanüstü kat malikleri genel kurul toplantısında beni temsil etmek ve bütün yasal haklarımı kullanmak üzere ………………………………. vekil tayin ettim.

İmza

Adı, Soyadı:
Ortak No:

Not: Vekil olabilmek için kat maliki olmak veya malikin eşi, çocuğu, anne veya babası olmak şarttır.

Gündem ve Vekaletname Örneği İçin Tıklayın